ΚΑΙΡΟΣ · LIVE27.2°CΣχεδόν αίθριος41% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ο κοροναϊός θα αυξήσει τις δαπάνες υγείας και το 2022

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 145



Αύξηση των δαπανών υγείας κατά 6,5% το 2022, εξαιτίας της πανδημίας, προβλέπει το Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας της Price Waterhouse Coopers (PwC) με νέα έκθεση του, εξαιτίας των επενδύσεων των συστημάτων υγείας για ετοιμότητα και για παροχή υπηρεσιών υγείας από απόσταση.

Στις παραμέτρους που θα συμβάλλουν στην αύξηση των δαπανών περίθαλψης, συνσταθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας για περιστατικά που δεν αντιμετωπίστηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, το συνεχιζόμενο κόστος της COVID-19, τα αυξημένα θέματα ψυχικής υγείας και χρήσης ουσιών και η επιδείνωση της υγείας του πληθυσμού, σύμφωνα με την έκθεση.

Βάσει έρευνας του Ινστιτούτου τον περασμένο Σεπτέμβριο, εντοπίστηκε ότι το 15% ασθενών είχε αναβάλλει την παρακολούθηση κάποιου θέματος υγείας τους μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου.

Στην έκθεση παρατηρείται ότι οι ασθενείς είναι πιθανότερο να καθυστερήσουν τις ετήσιες προληπτικές επισκέψεις που περιλαμβάνουν εργαστηριακές ή διαγνωστικές εξετάσεις για χρόνιες ασθένειες, όμως το κόστος της διενέργειας τεστ, θεραπείας και εμβολίων για τον ιό, είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν και το 2022.

Πολύ περισσότερο για τα τεστ, τα οποία μπορούν να ενταχθούν στην στρατηγική επιστροφής στην εργασία.

Ταυτόχρονα, η ζήτηση για υπηρεσίες ψυχικής υγείας έχουν αυξηθεί εξαιτίας της πανδημίας, παράμετρος που σύμφωνα με την έκθεση κατά πάσα πιθανότητα θα αυξήσει τις δαπάνες.

Αλυσίδες εφοδιασμού Πάντως, η αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών υγείας, δεν είναι ο μόνος λόγος αύξησης των δαπανών υγείας, που ήδη για το 2021 προβλέπεται να φτάσουν το 7%.

Τα συστήματα υγείας επενδύουν στις αλυσίδες εφοδιασμού τους για να αποφύγουν τις διακοπές που προέκυψαν λόγω COVID-19.

Η έναρξη της πανδημίας ανάγκασε τα συστήματα να προσπαθήσουν να αποκτήσουν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, καθώς η πανδημία διέκοψε την παραγωγή στο εξωτερικό.

Παράλληλα, το 81% των στελεχών των παρόχων υπηρεσιών υγείας δήλωσαν έτοιμοι να επενδύσουν σε προγνωστικά μοντέλα για πιθανή αναζωπύρωση των περιστατικών κοροναϊού.

Και πάλι όμως, τα συστήματα υγείας δε...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 27.2 °C · 41%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies